muisjes-watermerk-kl
BLOG

Muisjes – fijne dag!

Posted On februari 15, 2021 at 10:41 am by / No Comments

Voor deze kaart met de schattige muisjes van Leane Creatief heb ik gebruik gemaakt van linnenkarton en aquarelpapier, glitter foam en een heel klein stukje perkamentpapier.

 

Als eerste heb ik de muisjes en de versieringen gestempeld met Versafine zwart, Memento Dew Drop toffee crunch en bahama blue. De ovaal met hartjes heb ik zelf getekend, eerst met potlood en daarna met Sakura Pigma micron marker zwart 0,2mm. Daarna heb ik de afbeeldingen ingekleurd met ZIG Clean Color Real Brush markers.

 

Het dessinpapier heb ik ook zelf gemaakt. Hiervoor heb ik het 200 grams briljant wit aquarelpapier van Craft Emotions gebruikt en stempels van Leane Creatief. En wel de volgende: ‘muizenparty’, ‘let’s party’, ‘theetijd’, ‘party’ en ‘uiltjes/special occasions’.

Het aquarelpapier (A5-formaat) heb ik met craft tape vastgezet in de stamping tool en de verschillende stempeltjes geplaatst. Deze heb ik beïnkt met Versafine zwart. Daarna tussen de afdrukken dezelfde stempeltjes ertussen geplaatst en deze weer beïnkt. Zo ben ik doorgegaan totdat het aquarelpapier naar mijn zin was. In de open ruimtes heb ik met de marker kleine stipjes geplaatst. Hierna heb ik de afbeeldingen  en de  open ruimtes ingekleurd met de ZIG-markers.

 

De kaart is gemaakt in een slimline formaat. Het formaat is 21 x 10 cm.

Wil je meer informatie? Lees dan dit artikel: Slimline kaarten – wat moet je weten?

 

Het 1e extra voorblad heb ik gemaakt met behulp van de snijmal ‘postage stamp frames’. Dit is niet het juiste formaat. Maar door de mal te verschuiven, nadat je het papier voor ¾ deel hebt gesneden, maak je het kaartkarton op de juiste maat.

Het 2e extra voorblad is op maat gemaakt van het zelfgemaakte dessinpapier en op het 1e extra voorblad bevestigd. De extra voorbladen zijn met foam tape op de kaart bevestigd.

Met een snijmal ovaal heb ik 2 maten ovalen gesneden en deze versprongen op elkaar geplakt. Hier bovenop heb ik de afbeelding met de muizen bevestigd. Ertussen heb ik nog een blauw koord aangebracht. Dit is met foam tape op de kaart bevestigd.

De tekst is uitgesneden met snijmal ‘Nederlandse tekst 2’ uit glitter foam blauw. Voor het uitroepteken heb ik gebruik gemaakt van de snijmal ‘alfabet kleine letters’. De tekst is op een strookje van perkamentpapier geplakt en onder de ovalen op de kaart bevestigd.

 

Ik hoop je met deze kaart te hebben geïnspireerd en dank je wel voor het lezen van dit bericht.

 

Groetjes, Lian

Geef een antwoord

X