BLOG

Servies op de plank

Posted On mei 15, 2019 at 4:49 pm by / 2 Comments

In deze blog geen grote uitleg van een kaart, maar een leuke tip om verschillende materialen op je kaart te gebruiken.

Leane Creatief heeft een hele leuke stempel met serviesgoed. Hier kan je echt hele leuke kaarten mee maken. En iedere keer weer een andere samenstelling van servies op de plank zetten. Ik vond het een leuk idee om ook eens een theedoek aan de plank op te hangen. Tegelijk met de stempel met serviesgoed is er ook een stempel met textielpatronen uitgekomen. Hier kan je hele leuke kleedjes mee maken, maar dus ook een theedoek.

Wat heb je hier voor nodig? Flower Foam!

Ik heb gekozen voor een stukje Flower Foam wit. Dit heb ik gestempeld, met behulp van de stamping tool, met Versa Magic red brick.

Dit heb ik aan beide zijden gedaan.

Daarna heb ik dit verhit met een heat tool. Net zolang totdat ik vond dat het mooi gekruld was alsof het leek dat de theedoek aan een haakje hangt. Ik heb het stukje foam vastgehouden met een ‘verkeerd om’ pincet. Anders wordt het toch echt te heet…..

Een ‘verkeerd om’ pincet is een pincet die dicht is als je er niets mee doet, maar gaat open als je ‘m inknijpt.

Resultaat! Grappig toch?

Daarna ben ik serviesgoed op een plank gaan stempelen op WaterArt aquarelpapier. Maar ook wat losse onderdelen. Ik heb hiervoor het 185 grams aquarelpapier gebruikt, omdat ik toch geen water heb gebruikt. Dit heb ik ingekleurd met diverse rode en roze tinten van de ZIG clean color real brush markers.

Alle gestempelde delen heb ik uitgeknipt en op een achtergrond geplakt die ik ook heb gemaakt met een roze tint ZIG clean color real brush marker op aquarelpapier. De losse onderdelen geven een leuk 3D-effect.

De lepels en de theedoek heb ik ‘opgehangen’ met een zilverkleurig ‘haakje’. Het tafereel heb ik op een iets groter stuk rood kaartkarton geplakt.

De kaart heb ik verder eenvoudig gehouden. Iedere leuke wens kan nu nog toegevoegd worden.

Hieronder zie je nog meer voorbeelden met serviesgoed. Iedere keer ziet het er weer anders uit.

De tekst op deze kaart heb ik uitgesneden met de snijmal Nederlandse teksten van Leane Creatief

De theepot op deze kaart is gemaakt met een layered snijmal van Studio Light.

Met de stempels servies en textiel kun je dus heerlijk spelen. En terwijl je bezig bent kom je steeds weer op nieuwe ideeën voor een ander tafereel.

Bedankt voor het lezen van dit blogbericht.
Heel veel plezier met het maken van je eigen servies op de plank!

Ik zou het erg leuk vinden als je een reactie geeft.

Groetjes,
Lian

2 thoughts on “Servies op de plank

Geef een antwoord

X