Tips & Weetjes

Slimline kaarten – wat moet je weten?

Posted On februari 11, 2021 at 7:38 pm by / No Comments

Slimline kaarten zijn op dit moment heel populair. De kaart is lang en smal. En je kan veel leuke dingen met deze afmetingen doen.

Elk formaat voor slimline is goed, zolang de kaart maar in een C5/6 envelop (229 x 114 mm) past.

Mijn kaarten zijn heel vaak 21 x 10 cm. Dit vind ik een makkelijke maat om te snijden. Je snijdt een A4 kaartkarton op 20 cm. Maak de rillijn op 10 cm en vouw de kaart. Het reststuk van ± 10 cm kan je weer gebruiken als extra voorblad van een andere kaart.

Misschien heb je nog niet eerder een slimline kaart gemaakt, maar probeer het eens. Soms kan een ander formaat kaart je creativiteit een boost geven om nieuwe dingen uit te proberen. En wat nog een leuke bijkomstigheid is, is dat het formaat envelop gewoon een standaard maat is die veelal voor facturen en zakelijke post wordt gebruikt en dus volop verkrijgbaar is. Voordeel: je hoeft geen dure enveloppen te kopen.

Een slimline kaart kan je in de breedte en in de lengte maken. Je krijgt dus verschillende perspectieven en je kan er net iets meer op verwerken dan op een standaard rechthoekige of vierkante kaart.

Je kan alle gebruikte extra voorbladen natuurlijk recht afsnijden, maar zeg nou zelf, het is toch leuker als je deze een beetje extra laat uitkomen?

Er zijn diverse snijmallen van verschillende merken voor het leuker maken van de extra voorbladen van de slimline kaarten. Zo heb je van Crealies snijmallen met leuke randen in 3 maten, zodat je extra voorbladen wat speelser worden.

Van Card Deco zijn de snijmallen wat uitgebreider. Hier zijn ook de randen in 3 maten, maar zijn er ook kleinere bijpassende snijmallen met dezelfde rand. Met deze kleinere snijmallen kan je kleine openingen in het voorblad maken, zodat je een leuke stempel extra kan laten uitkomen.

Geef een antwoord

X